Poppenhuis behang

Wanneer u ervoor kiest om uw poppenhuis helemaal zelf te maken, is het leuk om ook uw poppenhuis behang zo realistisch mogelijk te maken. U kunt op verschillende manieren te werk gaan.

Poppenhuis behang uit de winkel

U kunt ervoor kiezen om het poppenhuis behang aan te schaffen bij een professionele handelaar in poppenhuizen. Zowel op internet als in hobby winkels vindt u meer informatie hierover.

Voor de creatieve mensen: zelf maken

Het kan zijn dat u een bepaalde stijl behang in gedachten heeft en deze niet kunt vinden in de winkels of op internet. Of misschien vindt u het gewoon heel leuk om het behang zelf te maken. In dat geval is het mogelijk om zelf uw eigen poppenhuis behang te ontwerpen in een ontwerp programma op de computer. Een andere mogelijkheid is om een daadwerkelijk stuk behang te pakken en dit verder te bewerken met verf of andere materialen.

Bij het aanbrengen van het poppenhuis behang houdt u rekening met dezelfde dingen als wanneer u in het echt behang aanbrengt op een muur. Het is zonde als er dikke klonten lijm onder het behang zichtbaar blijven en hierdoor een afbreuk doen aan de stijl.