Houten poppenhuis maken

Om een poppenhuis zo realistisch mogelijk te maken, kunt het beste een houten poppenhuis maken. Dit poppenhuis geeft een uitstraling zoals een daadwerkelijk huis dat doet. U kunt ervoor kiezen om te werken met mooie houten deurtjes, houten raamkozijnen en houten meubels in het poppenhuis.

Houten poppenhuis maken: Het poppenhuis zelf

Een houten poppenhuis maken kunt u doen van bouwtekening tot het in elkaar zetten van alle losse houten onderdelen. U kunt ook een houten poppenhuis maken vanaf een bestaande kast en deze verder uitwerken tot een echt huis.

Houten poppenhuis maken: De meubels

De binnenkant van het poppenhuis kan op verschillende manieren worden verzorgd. U kunt ervoor kiezen om dit aan te schaffen, of om ook de meubels vanaf een eigengemaakte bouwtekening in elkaar te knutselen. Als u voor deze laatste optie kiest, is het wel verstandig om te kiezen voor een juiste dikte van hout. De meubels moeten niet te massief ogen voor hun formaat, maar ook weer niet onbruikbaar lijken omdat ze te dun zijn. U kunt hierover meer advies inwinnen op internet en in hobby boeken.